1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Australis Cruise Patagonië

Echt een bucketlist reis: een onvergetelijke boottocht, naar een uithoek van de aarde. Hoogtepunten zijn gletsjers en fjorden, zeeleeuwen en pinguïns. Een bezoekt een ruig gebied waar weinig toeristen u voorgingen. Historische namen zoals het Beagle kanaal, Kaap Hoorn en de Straat van Magellaen passeert u tijdens deze expeditiecruise. Twee keer per dag maakt u een excursie (mits de weersomstandigheden en de zee dit toelaten). Met zodiacs vaart u naar of langs de kust.

Varen tussen ijsschotsen
Wandelen tussen 1000en pinguïns
Twee excursies per dag
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Australis Cruise Patagonië

Dag 1     Vertrek Punta Arenas

Dag 2     Expeditie cruise

Dag 3     Expeditie cruise

Dag 4     Expeditie cruise

Dag 5     Aankomst Ushuaia (Argentinië)

100% maat werk

Dag 1 Vertrek Punta Arenas

Ontvangst met cocktail aan boord

Om 18.00 uur is het zover: u wordt onder het genot van een cocktail hartelijk welkom geheten aan boord van de Ventus of de Stella Australis. Verken het schip en maak kennis met de kapitein en zijn bemanning. Pas ’s avonds vaart het schip de haven van Punta Arenas weer uit. De lichtjes van de stad vervagen terwijl u door de Straat van Magelhaen vaart.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief cocktail, diner

Dag 2 Ainsworth Bay en Tuckers eilandjes

Reusachtige zeeolifanten, fjorden en gletsjers

Chili-Australis-Cruise3

Als het langzaam licht wordt, vaart het schip inmiddels in het Admiralty fjord. Aan weerszijden ziet u met sneeuw bedekte bergtoppen en fjorden. Dit gebied is het Agostini National Park. U meert aan bij Ainsworth Bay om de vogels en zeeolifanten die hier in grote getale voorkomen van nabij te aanschouwen. Er zijn twee verschillende wandelingen uitgezet. Een gids vertelt u van alles over de flora en de fauna, terwijl u van het uitzicht over de Marinelli gletsjer en de Darwin bergen geniet. Eenmaal weer aan boord, zet de boot koers naar de Tuckers eilandjes. Deze zijn nauwelijks meer dan rotsen in zee, maar wel met 4000 nestelende Magelhaen pinguïns als bewoner! Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. In september en april zijn er geen pinguïns te zien, in plaats daarvan maakt u dan een excursie naar het strand met een gletsjer bij Brookes Bay.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 3 Pia gletsjer en de avenue van de gletsjers

Avenue der gletsjers

Chili-Punta-Arenas-Australis-5 Chili-Australis-Cruise2 Chili-Punta-Arenas-Australis-9

Ook de afgelopen nacht bent u weer verder gevaren. Als u vanochtend ontwaakt, ziet u de westkust van Vuurland. U vaart door de smalle kanalen van Gabrial, Magdalena en Cockburn. Langs het verlaten schiereiland van Brecknock vaart u het Beagle kanaal in. In de buurt van de Pia gletsjer stapt u over in de zodiacs om bij de gletsjer aan land te gaan. U maakt hier een wandeling; er zijn diverse mogelijkheden. Terug aan boord is het tijd voor één van de mooiste delen van de cruise. U vaart door de avenue van de gletsjers! Aan weerszijden ziet u enorme ijsmassa’s die in zee uitkomen. De namen zijn opmerkelijk: Holland, Italy, Germany, Spain en France.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 4 Wulaia Bay en Cape Horn

Meest zuidelijke “postkantoor” ter wereld

Chili-Australis-Cruise1 Chili-Punta-Arenas-Australis-13

De boot gaat voor anker in Wulaia Bay. Een historische plek…. Vroeger leefde hier een grote gemeenschap van Yámana’s, de lokale stam. Charles Darwin kwam hier ook tijdens zijn beroemde reis met de HMS Beagle. Hij was al onder de indruk van de schoonheid van dit gebied; en dat is in de loop der eeuwen niet veranderd. U bezoekt een museum in een oud radiostation. De cruisemaatschappij is sponsor van dit museum. U heeft de keuze uit drie wandelingen die hier gemaakt kunnen worden. Over houten vlonders loopt u door het Patagonische bos. En doe mee met een oude traditie: laat een ansichtkaart of brief achter in het houten vat dat al eeuwenlang hier staat voor dit doel. Toekomstige reizigers nemen uw post mee. ’s Middags vaart u verder door het Cape Horn National Park. Indien de weersomstandigheden het toelaten legt u aan bij de legendarische Kaap Hoorn. Een stukje vaderlandse geschiedenis is hier terug te vinden. Het Nederlandse schip “Hoorn” ontdekte deze plek in 1616. Door de onstuimige golven van de Drake Passage zet u koers richting Ushuaia. Eeuwenlang was dit de enige vaarroute die de Grote Oceaan en de Atlantische Oceaan met elkaar verbond, vóór de aanleg van het Panamakanaal. De scheepslui noemden dit al “het einde van de wereld”. Heel wat schepen zijn hier ook vergaan. Nu is dit gebied uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco. Als u goed kijkt, ziet u een vuurtoren aan wal. Hier woont een Chileense vuurtorenwachter met zijn gezin. Hij onderhoudt eveneens een monument en een kleine kapel die hier staat.

 

Overnachting aan boord van de Stella Australis of de Ventus Australis.

Inclusief alle maaltijden, twee excursies

Dag 5 Aankomst Ushuaia

Walvissen zo dichtbij de zodiac tijdens de Cruise met de Australis, Chili

U vaart Argentijnse wateren in en na het ontbijt ziet u de contouren van de meest zuidelijke stad ter wereld Ushuaia verschijnen. Boordevol mooie herinneringen en ongetwijfeld met heel veel foto’s gaat u van boord.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën