1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Wijngebied van Maipo

U haalt uw huurauto op en rijdt naar de bekendste wijnregio van Chili: Maipo. Dit wijngebied ligt dicht bij de hoofdstad. Het landschap is mooi. Bezoek enkele bodega’s en proef wat uw favoriete wijn wordt.

Bekendste wijnregio van Chili
Slapen op statig landgoed
Wijnproeven bij uw hotel
Peru-Machu-Picchu-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns-Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
De ongerepte natuur van Chili is prachtig, met Torres del Paine als mijn favoriete nationale park en het woestijngebied van San Pedro de Atacama

Reis van dag tot dag: Wijngebied van Maipo

Dag 1     Santiago de Chile - Maipo Vallei

Dag 2     Maipo Vallei

Dag 3     Vertrek Maipo Vallei

100% maat werk

Dag 1 Santiago de Chile- Maipo Vallei

ca. 70 km / 1 uur

87076584-e4f1-4c04-bf1b-e2d384e17991

U haalt uw huurauto op. Op naar de wijnregio, die het dichtst bij de hoofdstad ligt, naar de Maipo Vallei. Het is geen lange rit. 

 

Dichtbij Santiago de Chile verblijven, maar toch in een totaal andere sfeer? Rust, ruimte, natuur en frisse lucht vindt u op een uurtje rijden van de stad in de wijnstreek Maipo. De bergen van de Andes, de rivier Maipo en de vele wijnlandgoederen dragen bij aan de landelijke sfeer. Verblijf op één van de wijnlandgoederen hier, verken de omgeving en proef de wijnen die hier geproduceerd worden. De druivenstruiken gedijen het beste in de Cajón del Maipo, een vallei. Deze vallei nodigt uit om te gaan wandelen en paardrijden. Er zijn natuurlijke baden, wél met koud water….. Maar er zijn ook warmwaterbronnen. Er zijn bossen en kale bergen; heel gevarieerd. Een ideale plek om tot rust te komen aan het begin of einde van uw reis.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief huurauto

Dag 2 Maipo Vallei

Bodega’s en Mapuche-cultuur

Bezoek enkele wijngaarden in de Maipo Vallei. Een mediterraan klimaat zorgt hier voor de ideale omstandigheden voor wijnbouw. De Cabernet Sauvignon en Merlot druiven van dit gebied genieten internationale faam. Ga bijvoorbeeld naar de Santa Rita bodega. U bekijkt de wijngaarden en krijgt een rondleiding door de wijnkelder “van de 12 patriotten” en hoort hoe de kelder aan zijn naam komt. Een andere aanrader is de Undurraga bodega. Behalve de wijngaard is hier ook een tentoonstelling over het leven van de Mapuches, de traditionele stam die in dit gebied woonde en nog steeds woont. Undurraga is één van de meest geëxporteerde Chileense wijnen. Dus proef of u de wijn lekker vindt en koop terug in Nederland een aantal flessen om nog lang na te genieten van uw reis. Natuurlijk zijn er tal van andere wijnlandgoederen, maak uw eigen keuze.

 

Overnachting in de Maipo Vallei.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 3 Vertrek vanuit de Maipo Vallei

ca. 70 km / 1 uur

8bc6ac2c-f927-4433-ac5f-1d299538d4a5 e3b3c081-4453-4cff-9d31-c8d3898bb4d2

Rij vanaf de Maipo Vallei weer terug naar Santiago de Chile en lever uw huurauto in (in de stad of op de luchthaven). Of vervolg uw reis naar een andere regio van Chili.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën