1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Onbekende hoofdstad: Santiago

U brengt een bezoek aan de hoofdstad van Chili: Santiago de Chile. Relatief onbekend bij toeristen, maar vol met statige gebouwen. Bij aankomst maakt u meteen een korte wandeling met een gids, zodat u een beetje wegwijs raakt in de stad. Behalve mooie gebouwen, imposante kerken en boeiende musea, zijn er ook gezellige markten en terrassen. Bekijk de wisseling van de wacht voor het presidentiële paleis.

Met introductie stadswandeling
Verblijf authentiek hotel
Statige gebouwen
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Onbekende hoofdstad: Santiago

Dag 1    Aankomst Santiago de Chile

Dag 2    Santiago de Chile

Dag 3    Santiago de Chile

Dag 4    Vertrek Santiago de Chile

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santiago de Chile

Welkom in de hoofdstad van Chili

Chili-Santiago-de-Chili-medewerker-Eva_1_420949 Chili-Santiago-de-Chili-vismarkt Santiago-Mercado-Central_1_434683

U wordt verwelkomd op de luchthaven en naar uw hotel in de stad gebracht. Om de stad een beetje te leren kennen maakt u direct na aankomst een korte stadswandeling met uw Engelssprekende gids. Eerst even inchecken, de bagage of op uw kamer of bij de receptie stallen en de komende reis met uw begeleider doornemen. Daarna loopt u circa één uur met uw gids door de stad. Hij of zij vertelt van alles over het openbaar vervoer, de veiligheid, leuke restaurants, musea en winkels. Daarna kunt u met een goed gevoel ook zelf op pad gaan in de stad.

Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili, is niet erg bekend bij toeristen. Het is een moderne stad met een flink aantal chique oude gebouwen en veel groene parken. Een stad waar je je snel op je gemak voelt. Het doet een beetje Europees aan. Er zijn veel parken, kleine restaurants, koffiecafés en bars.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief transfer en introductiewandeling met Engelssprekende gids

Dag 2 Santiago de Chile

Uitzichten over de onbekende hoofdstad

Op eigen gelegenheid gaat u de stad verkennen. Midden in de stad is de Santa Lucia Hills (Cerro Santa Lucia) opvallend. Klim naar boven via de slingerende trappen of neem de glazen lift. Boven treft u een park met een kerkje en een soort kasteeltje. Een nog mooier uitzicht dan vanaf Cerro Santa Lucia heeft u vanaf Cerro San Cristóbal. Alleen al de reis er naar toe is de moeite waard: u bereikt de top met een kabeltreintje. Gaat u liever niet een berg op? Hou het dan bij de hoogste toren van Zuid-Amerika. In Santiago staat de 300 meter hoge toren Costanera Centre. Een specialiteit van Santiago zijn de empanadas. Ga ook naar Los Dominicos. Dit lijkt wel een dorpje binnen de stad. Er is een klooster van de Dominicaner orde en tegenwoordig is het een souvenirmarkt geworden. In kleine oude panden vindt u allerlei typisch Chileense voorwerpen. Even bijkomen kan op een lommerrijk terras binnen de muren van Los Dominicos.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Stadswandeling
Santiago de Chile

Stadswandeling

Santiago is een enorme stad met vier miljoen inwoners, maar het stadscentrum en de mooiste wijken zijn prima...

Fietstour
Santiago de Chile

Fietstour

In de middag begint de biketour door de stad. U fietst door parken en langs de historische highlights van de...

Dag 3 Santiago de Chile

Wijngaarden, skiën en kunst in de omgeving van Santiago

Chili-Santiago-Kabelbaan

Vanuit Santiago de Chili zijn diverse plekken met een dagtocht te bezoeken. Ga naar één van de wijngaarden rondom de stad. Bekende wijngebieden zoals Casablanca Valley, Maipo Valley en Aconcagua Valley liggen op maximaal een uur rijden van de stad. Een combinatie van wijn en een mooi natuurgebied vindt u bij de Cajon del Maipo: een gebied waar diverse wandelingen te maken zijn met uitzicht op besneeuwde bergtoppen en naar diepblauwe meren. Bezoek Valparaíso, de havenstad met veel kleurrijke streetart. Slechts twee uur rijden vanaf de hoofdstad. Heel bijzonder is het om een dagje te gaan skiën. Waarschijnlijk had u dat niet in gedachten toen u aan een reis naar Chili dacht, maar al het materiaal kan gehuurd worden en het is weer eens iets anders tijdens uw verre reis.

 

Overnachting in Santiago de Chile.

Inclusief ontbijt

Valparaíso en Viña del Mar
Santiago de Chile

Valparaíso en Viña del Mar

Viña del Mar ligt aan de kust. Het is bijna vastgegroeid aan de grote stad Valparaíso. Ziet u het maar als het...

Concha y Toro wijngaard
Santiago de Chile

Concha y Toro wijngaard

Niet ver buiten Santiago de Chile ligt één van de bekendste wijnboerderijen van Chili: Concha y Toro. Het is...

Dag 4 Vertrek vanaf Santiago de Chile

Vanaf de hoofdstad reist u verder het land in om de diversiteit aan landschappen te ontdekken.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën