1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kasane

Olifanten bij Kasane

Kasane ligt op de drempel van het Chobe National Park. Laat u verwennen in een prachtige lodge terwijl kuddes olifanten voor uw neus de rivier oversteken.

 

Chobe National Park, Chobe Game Lodge en het vierlandenpunt bij Kasane

Hoewel Maun de toeristenhoofdstad van Botswana wordt genoemd, is Kasane misschien wel de plaats waar de meeste reizigers langskomen. De ligging van de stad is ideaal: niet alleen ligt het Chobe National Park om de hoek, maar ook ligt Kasane bij het vierlandenpunt waar Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia samenkomen. Vanuit Kasane trekt u op uw gemak de Chobe rivier over, reist u een dagje naar Zimbabwe om de Victoria watervallen te bekijken, trekt u eventjes naar de Caprivistrip van Namibië of bezoekt u Livingstone in Zambia. U heeft een ruime keus aan accommodatie in Kasane, al is de Chobe Game Lodge misschien nog het meest bekend. Elke kamer beschikt over een eigen balkon met uitzicht op de rivier en een houten promenade brengt u dichtbij het wild langs de rivier. Met een hapje en drankje zakt u onderuit. Tussen het Chobe National Park en Kasane zijn geen hekken, dus olifanten en nijlpaarden worden regelmatig gespot!

 

Baobab, Snake Park en Kasane Hot Springs bij Kasane

Kasane is eventjes wereldberoemd geweest. Acteurskoppel Elizabeth Taylor en Richard Burton vonden het hier zo mooi dat ze het Chobe National Park gekozen hebben als de locatie voor hun tweede bruiloft! Wie weet wat voor romance u overvalt, op uw reis. Chobe ligt tien kilometer bij Kasane vandaan, maar ook in de stad kunt u eventjes doorbrengen. De African Easel Art Gallery is de plek voor kunstliefhebbers, anderen slenteren langs kraampjes waar handwerk wordt verkocht. Achter het politiestation staan twee oude, uitgeholde baobabbomen. U kunt gerust naar binnen lopen: vroeger werd één van de bomen door kolonisten als gevangenis gebruikt (de andere was de keuken). Vlakbij ligt het Kazunhula’s Snake Park waar tientallen soorten worden gehouden en de warme waterbronnen van de Kasane Hot Springs schijnen u te genezen van gewrichtsaandoeningen. Picknicken in pure Afrikaanse natuur doet u bij de Kasane Rapids, terwijl u met een verrekijker de lucht afspeurt naar een watertrapper of de kobaltijsvogel.

 

Safari, Sedudu en Victoria Falls bij Kasane

Een verblijf in Kasane gaat altijd gepaard met een safari in de omgeving. Wat dacht u van een ochtendsafari gevolgd door een boottocht over de rivier in de middag? Olifanten trekken door de rivier, krokodillen glijden onder de oppervlakte door en nijlpaarden genieten van het koele water. Antilopen trekken leeuwen aan, zebra’s en koedoes komen een slokje drinken. Op het drassige Sedudu Island is een uitkijkplek waar u al het wild aan u voorbij trekt. Tussen de dode bomen aan de Sedudu Valley Road sluipen bovendien luipaarden rond. Naast de dieren is de natuur alleen al hier de moeite waard maar ook rotstekeningen trekken een hoop reizigers naar het Chobe National Park. Visliefhebbers kunnen rekenen op tijgervis en brasem en u bent slechts enkele uren rijden verwijderd van de wereldberoemde Victoria Falls – het mistwater kan al vanaf twintig kilometer afstand worden gezien. Kasane is een geliefde stop voor reizigers in Botswana, omgeven door bezienswaardigheden.

 

Tijdens deze rondreis reist u naar Kasane
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Autorondreis Botswana: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi. Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis