1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Bergen van de Andes en jungle

Aankomst in Santa Cruz, dat niet zo hoog ligt. Vlucht naar Sucre. Stadstour door het witte, koloniale centrum en Incatrail in de omgeving. Door naar Potosí met eveneens een koloniaal centrum, maar ook de zilvermijnen. Nachtbus naar La Paz. Slapen met uitzicht op het Titicacameer. Per vliegtuig en boot naar de jungle van Madidi National Park als hoogtepunt van de reis. Apen, vogels, vlinders en kaaimannen spotten.

Maatwerk, alles kan!
Peru-route-Colca-Puno-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 2700,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bergen van de Andes en jungle

Dag 1      Aankomst Santa Cruz

Dag 2      Vlucht naar Sucre, citytour

Dag 3      Sucre, Incatrail

Dag 4      Potosí, citytour

Dag 5      zilvermijnen, nachtbus naar La Paz

Dag 6      La Paz

Dag 7      Copacabana, Titicacameer

Dag 8      La Paz

Dag 9      Vlucht naar Rurrenabaque

Dag 10    Madidi National Park

Dag 11    Madidi National Park

Dag 12    Vlucht naar La Paz

Dag 13    Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Santa Cruz

In ongeveer een half uur tot een uur rijdt u van de luchthaven naar het centrum van de stad. Santa Cruz is een grote stad in het oosten van Bolivia. De stad is modern, maar het oude koloniale centrum is het leukst. Hier ziet u nog veel huizen uit de Spaanskoloniale tijd. Santa Cruz is de perfecte plaats om uw reis door Bolivia te beginnen. Het ligt slechts op een hoogte van 400 meter, en vanaf Santa Cruz kunt u langzaam wennen aan de grotere hoogtes. Er is een gezellige markt in de stad, waar u zeker even overheen moet wandelen. Er zijn relatief weinig westerse toeristen. Probeer op de markt één van de lokale snacks van Santa Cruz. Kleine deeghapjes van yucameel gevuld met kaas zijn hier de specialiteit. Ze heten cuñapés en sonso (ook geschreven als zonzo). Daarnaast zijn er ook veel empanada’s en salteñas. Hét restaurant in Santa Cruz dat iedere Boliviaan aan zal raden is La Casa del Camba. Hier proeft u diverse gerechten uit de regio. EVlak bij het plein zijn ook Japanse, Italiaanse en Indiase restaurants en zelfs een Ierse pub te vinden.

 

Overnachting in Santa Cruz.

Inclusief transfer

Dag 2 Santa Cruz - Sucre

Gebouwen-Sucre-Bolivia-a7cb66f0 Lekkernijen-winkel-Sucre-Bolivia Koloniale-gebouwen-in-Sucre-Bolivia

Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Santa Cruz naar Sucre. U wordt bij de luchthaven in Sucre opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Sucre wordt de witte stad genoemd en die naam is terecht! Bijna alle gebouwen in de koloniale binnenstad zijn wit.

 

Onder begeleiding van een gids gaat u de witte stad Sucre verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en mooie gebouwen. Let ook op de details zoals de houten balkons en de bijzondere deuren. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Plaza 25 de Mayo, het centrale plein gebracht. Rondom het plein is al ontzettend veel te zien. De kathedraal, overheidsgebouwen, het gemeentehuis, la Casa de Libertad enzovoorts. U loopt verder naar het meest interessante museum van Sucre: het textielmuseum. Wevers zijn druk aan het werk met dit ingewikkelde proces. Weefkunst is zeer belangrijk in deze regio. U hoort alles over de verschillende kleuren, geometrische patronen en figuren. Elke stam in Bolivia heeft zijn eigen kenmerken in de doeken. Het is even klimmen als u verdergaat naar de Recoleta. Deze excursie duurt een halve dag en is op privé-basis. Inclusief transport, Engelssprekende gids

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht Santa Cruz-Sucre, stadstour

Stadstour
Sucre

Stadstour

Onder begeleiding van een gids gaat u de witte stad Sucre verkennen. Er zijn ontzettend veel kerken en mooie...

Dag 3 Sucre

Hiken over oude Incatrail

Een hike van ongeveer drie uur grotendeels bergafwaarts over een oude Incatrail. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de kapel van Chataquila gebracht. Dit ligt op de bergkam van de Cordillera de los Frailes. Bij de kapel begint de wandeling. Omdat het voor 95% bergafwaarts is, is deze trail voor iedereen goed te doen. Onderweg geniet u van het ene na het andere vergezicht. U loopt tot Chaunaca. Daar staat de auto weer op u te wachten. U wordt naar de Ravelo rivier gebracht. Even met uw voeten in het koude water is aangenaam na de wandeling. Ook een complete duik in de koude rivier voor de echte die hards behoort tot de mogelijkheden. U krijgt koekjes, koffie of thee en fruit. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel in Sucre. Deze excursie duurt een halve dag en is op privébasis.

Inclusief transport, Engelssprekende gids, snacks en koffie of thee

 

Overnachting in Sucre.

Inclusief ontbijt, Incatrail

Incatrail
Sucre

Incatrail

Een hike van ongeveer drie uur grotendeels bergafwaarts over een oude Incatrail. U wordt opgehaald bij uw...

Dinotour
Sucre

Dinotour

Zeker leuk voor families met kinderen, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in de oudheid. Bij een...

Tarabucomarkt
Sucre

Tarabucomarkt

In Tarabuco is iedere zondag de grootste markt in de wijde omtrek. U wordt bij uw hotel opgehaald en in...

Dag 4 Sucre - Potosí

Mijnen-Potosi-Bolivia Binnenstad-Potosi-Bolivia

Bij uw hotel in Sucre wordt u opgehaald voor uw transfer naar Potosí. De rit duurt 3 tot 3,5 uur. Het landschap is ruig.

 

Potosí is een grote stad met bijna 250.000 inwoners.

U maakt een stadstour van een halve dag in de middag. U loopt door het oude centrum met uw gids. Het middelpunt van de stad is het 10 november plein. Bijna ieder gebouw dat rondom deze Plaza gebouwd is, is een foto waard. U ziet hier onder andere de kathedraal. Een grote obelisk staat op het plein naast het centrale plein. Verder zijn er enorm veel andere kerken. U bezoekt bijvoorbeeld de Kerk van Bethlehem, het Jezuïetenklooster, de Santa Teresa kerk, de Santo Domingo kerk en leuke oude straten met kleurige huizen. Eveneens gaat u naar de toegangspoort tot de stad. De stadswandeling duurt een halve dag en is op privébasis. Inclusief Engelssprekende gids, entrees.

 

Overnachting in Potosí.

Inclusief ontbijt, transfer, stadstour

Stadstour
Potosí

Stadstour

Potosí is één van de hoogstgelegen steden ter wereld. De stad heeft veel te bieden. In de koloniale tijd...

Kari Kari Trekking
Potosí

Kari Kari Trekking

Vlakbij Potosí ligt een hoogvlakte, een altiplano. Op slechts een kwartier van de stad begint dit...

Dag 5 Potosí - La Paz

Een werkende mijn bezoeken

Dit is niet zomaar een excursie of een georganiseerde tour. U maakt daadwerkelijk kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of indirect afhankelijk van de mijnen voor hun inkomsten. U gaat vandaag een mijn, die nog in gebruik is, in. Onderweg stopt u eerst bij een markt. Niet met groente en fruit, maar puur gericht op de mijnwerkers. De mijnwerkers kauwen cocabladeren om het zware werk onder moeilijke omstandigheden vol te houden. Ze willen graag pure alcohol (96%) om moeder aarde en de goden in de mijn gunstig te stemmen, maar ook om zelf een slok van te nemen. Maar ook limonade en sigaretten valt goed in de smaak. Dynamiet hebben ze nodig om hun werk te kunnen uitvoeren. Als u wilt, bestaat de mogelijkheid om op deze markt wat voor de mijnwerkers te kopen. Vervolgens krijgt u een pak om over uw kleren aan te trekken. Een helm en een mijnlamp maken uw outfit compleet. U bent klaar om de mijn in te gaan. Al snel begrijpt u hoe zwaar het leven hier is. Samen met de gids gaat u op zoek naar de mijnwerkers. Dat kan elke keer ergens anders zijn, het hangt er maar van af waar ze aan het werk zijn.

 

U wordt bij uw hotel in Potosí opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation gebracht.

Per nachtbus reist u van Potosí naar La Paz.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inclusief ontbijt, transfer, ticket nachtbus, excursie

Zilvermijnen
Potosí

Zilvermijnen

Maak kennis met het leven van de mijnwerkers. Ongeveer 85% van de mensen die in Potosí leven is direct of...

Dag 6 La Paz

Hoogste hoofdstad ter wereld

Vroeg in de ochtend arriveert u in La Paz. U wordt bij het busstation in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

La Paz is een enorm grote stad. Bijzonder in La Paz is het vervoer met kabelbanen. Omdat het verkeer ontzettend druk is, zijn er diverse kabelbanen aangelegd. Niet voor de toeristen of voor het uitzicht, maar als openbaar vervoer om van A naar B te komen. Er zijn verschillende routes. Twee plekken die u zeker niet over mag slaan zijn de Mercado de Brujas, de heksenmarkt, en het kerkhof. Beiden klinken misschien een beetje luguber, maar zijn heel interessant. Op de heksenmarkt worden geneesmiddelen verkocht. Ondanks dat veel Bolivianen officieel katholiek zijn, geloven ze ook nog in hetgeen sjamanen zeggen. De benodigdheden voor deze gebruiken treft u op de heksenmarkt aan. Het kunnen soms vreemde dingen zijn, zoals lamafoetussen. Het kerkhof is enorm groot. Graven zijn soms net flatgebouwen, met meerdere verdiepingen op elkaar en er zijn onder andere graven per bedrijf.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief transfer

Maanvallei
La Paz

Maanvallei

De Maanvallei, in het Spaans de Valle de la Luna, ligt zuidelijk van La Paz. Het is een bizar landschap. Door...

Tiwanaku
La Paz

Tiwanaku

De Tiwanaku cultuur is precolumbiaans en het is de oudste beschaving uit de regio rond La Paz. Vanaf de stad...

Dag 7 La Paz - Copacabana

Slapen op een eiland in het Titicacameer

Genieten van het uitzicht over Copacabana - Bolivia

U wordt om 07.00 uur opgehaald bij uw hotel in La Paz. In een minibus, die gedeeld wordt met een klein internationaal gezelschap, rijdt u naar het hooggelegen Titicacameer. Met een kleine boot steekt u de Straat van Tiquina over. Dit is de makkelijkste manier om het schiereiland Copacabana te bereiken. Aan weerszijden van de zeestraat liggen meren. Onderweg ziet u vanaf de boot de Inca-terrassen, waar ze landbouwgronden hadden. In Copacabana ligt het hotel waar u zult overnachten: Rosario. Op eigen gelegenheid kunt u lunchen in Copacabana. ’s Middags ligt er een kleine motorboot klaar om u naar Isla del Sol te brengen. De boottocht van Copacabana naar het zuiden van Isla del Sol duurt ongeveer anderhalf uur. Bezienswaardigheden in het zuiden zijn de oude Inca-trappen van Yumani met 500 treden en een bron. De Spanjaarden dachten dat deze bron de Bron van de Eeuwige Jeugd was. Er is een Inca-tuin en het Inti Wata complex met het Ekako museum, waar u onder andere hoort over de traditionele medicijnen van de Inca’s. Er rijden geen auto’s op de eilanden. Het is er dus rustig en de lucht is schoon. In ongeveer drie kwartier kunt u naar het Pilkokaina Paleis lopen. Het is ook mogelijk om er met een traditionele rieten boot heen te varen (tegen betaling). U ziet trouwens veel alpaca’s en lama’s onderweg. Per motorboot gaat u terug naar Copacabana.

 

Overnachting in Copacabana.

Inclusief ontbijt, gedeeld vervoer, motorboot, Engelssprekende gids, entreegeld

Dag 8 Copacabana - La Paz

Na het ontbijt heeft u tijd om rond te kijken in Copacabana. Bezoek de lokale markt en bekijk de basiliek. Als u wat meer actie zoekt, klimt u naar de Cerro del Calvario. Per minibus rijdt u naar La Paz.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, gedeeld vervoer, motorboot, Engelssprekende gids, entreegeld

Dag 9 la Paz - Rurrenabaque

U heeft een transfer van uw hotel in La Paz naar de luchthaven. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van La Paz naar Rurrenabaque. U wordt bij de luchthaven in Rurrenabaque opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Rurrenabaque is een rommelig dorp in de jungle. Omdat er een luchthaven is en het aan de grotere Beni-rivier ligt is het een goed uitgangspunt voor het maken van tochten naar de jungle. Er zijn diverse junglelodges die per boot bereikbaar zijn. In het jaar 2000 schreef het National Geographic Magazine lovend over de jungle hier. Het bekendst is het Madidi National Park. Er is een grote diversiteit aan dieren en planten. Er zijn bergen, pampa’s (grasvlaktes) en er is regenwoud. Het klimaat is vochtig en tropisch. Diverse rivieren en lagunes liggen in het gebied. Stammen zoals Chimane, Tacana en Quechua leven nog in de bossen. Madidi National Park is een overgangsgebied naar het Amazone regenwoud.

 

Overnachting in Rurrenabaque.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht La Paz - Rurrenabaque

Dag 10 Rurrenabaque - Madidi National Park

Speuren naar jaguars vanuit uw bootje

Met de boot door Madidi National Park - Bolivia

De Ecolodge San Miguel del Bala ligt in het Nationale Park Madidi. De lodge is opgezet en wordt gerund door leden van de Tacana-gemeenschap. Met behulp van het geld dat ze met het toerisme in de lodge verdienen, kan de Tacana-cultuur in stand gehouden worden. Vanaf het kantoor van de lodge in Rurrenabaque loopt u samen met de gids naar de boulevard. De boten liggen al klaar. U hoeft zich onderweg niet te vervelen. Kijk goed om u heen of u dieren ziet, maar het landschap is ook prachtig. Het is minder dan een uur varen naar de San Miguel del Bala Lodge. U gaat samen met een gids de jungle in. Hij vertelt over medicinale planten en laat de ouderwetse jachtmethodes zien. Terug naar de lodge voor de lunch. Daarna even relaxen in de hangmatten die voor de hutten hangen. Het zijn de warmste uren van de dag. Verdiep u in het boek van de Israëliër die hier in de jungle verdwaalde of luitster naar de junglegeluiden en blijf alert of u dieren ziet. Later in de middag bezoekt u een Tacana-dorp: San Miguel. U ziet hoe de mensen hier op traditionele wijze leven. U mag even storen bij de lokale school en de gids laat zien hoe hij zelf woont.

 

Overnachting bij Madidi National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, excursies jungle

Dag 11 Madidi National Park

Hiken door de jungle

Spot de verschillende dieren in Madidi National Park - Bolivia De gids vertelt over de flora in Madidi National Park - Bolivia Rode brulapen in de bomen in Madidi National Park - Bolivia

’s Morgens wordt u vast wakker van de vogels die luidkeels kwetteren in de bomen rond de lodge. Ontbijten met uitzicht op de rivier. De ochtend is ter vrije besteding. Er zijn diverse mogelijkheden:  U kunt rustig aan doen en genieten van de omgeving rond de lodge, of doe iets actiever en maak een wandeling naar de canyon. Leer meer over de medicinale werking van planten van een lokale gids. Ga zwemmen in de natuurlijke zwembaden en onder de waterval. Of vertrek alvast naar het Madidi National Park.

 

In de middag gaat u sowieso naar de hutten in het Nationale Park. U vaart nog anderhalf uur verder. Eerst over de Beni-rivier en daarna gaat u een zijrivier op, die Tuíchi heet. Onderweg grote kans om dieren te zien aan de oevers. Daarna een stukje lopen en u bent bij de cabins van San Miguel del Bala. Bij de accommodatie beginnen zeven verschillende trails. De wandelingen die zijn uitgezet variëren in afstand en moeilijkheid. ’s Middags maakt u samen met de gids één van de wandelingen en daarna het avondeten midden in de jungle.

 

Overnachting in Madidi National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies jungle

Dag 12 Madidi National Park - Rurrenabaque - La Paz

’s Ochtends maakt u nog een wandeling. Daarna de lunch en dan is het alweer tijd om in de boot te stappen en terug te varen naar Rurrenabaque. Onderweg is er nog een fotostop bij rotsen waar ara’s klei komen likken. Aan het einde van de middag aankomst in Rurrenabaque. Met een binnenlandse vlucht vliegt u naar La Paz. U wordt bij de luchthaven in La Paz opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in La Paz.

Inclusief ontbijt, boottocht, transfers, binnenlandse vlucht Rurrenabaque-La Paz

Dag 13 Vertrek vanaf La Paz

Vervolg of einde van de reis.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen