1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
Top 10 meest fotogenieke plekken van Australië
Australie-Lisanne-12-Apostelen

Top 10 meest fotogenieke plekken van Australië

Lisanne Vreijsen Algemeen 26-5-2021

Ken je dat gevoel? Je hebt een mooie rondreis gemaakt en neemt een koffer aan reisherinneringen mee naar huis. Je wilt familie en vrienden laten weten welke mooie plekken je hebt bezocht en stiekem een beetje jaloers maken. Dit kan door enthousiast te vertellen, maar zoals we weten, zegt een foto meer dan duizend woorden. Daarbij is er niets leuker dan later het fotoalbum er weer bij te pakken en weer even terug te dromen naar dat ene moment toen jij die foto maakte.

 

Australië is zo’n bestemming die barst van de fotogenieke plaatsen. Je komt tijdens een rondreis Australië langs tropische regenwouden, hagelwitte stranden met kraakhelder water, rode rotsformaties, hippe en historische steden, ruige kusten, een magische onderwaterwereld én ontmoet zeldzame diersoorten. Welke foto’s er niet mogen missen in jouw fotoalbum? Dat zijn er te veel om op te noemen, maar mijn top 10 deel ik graag met je.

 

1. Whitehaven Beach, Whitsundays

Voor veel reizigers is een foto van Whitehaven Beach het ultieme plaatje. Het is dan ook niet gek dat Whitsundays Island al jaren bekend staat als mooiste strand van Australië en misschien wel van de wereld. Het strand is te vinden op Whitehaven Island, het grootste eiland van de Whitsundays-eilanden. Het onbewoonde eiland is enkel te bereiken per boot, watervliegtuig of helikopter. Waarom ik dit strand zo bijzonder vind? De combinatie van het zuiver witte zand wat nooit warm wordt onder de voeten en het turquoise, helderblauwe water wat vloeiend door de zandbanken heen loopt. Dit decor is nergens anders ter wereld te zien.

        

 

2. Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta

Deze enorme rots van 3,5 kilometer lang en 348 meter hoog wordt ook wel de heiligste berg van Australië genoemd. Uluru is de Aboriginal-naam van de rots, die tegenwoordig ook wel Ayers Rock wordt genoemd. Vooral bij zonsopgang word je verwend met een prachtig schouwspel van dieprode en roze tinten die de rots oplichten. Iets ten westen van Uluru vind je de 36 indrukwekkende, rode rotskoepels Kata Tjuta, ook wel de Olgas genoemd. Volg hier één van de wandelpaden en loop tussen de rotskoepels door. Gegarandeerd zorgt dit voor prachtige plaatjes.  

3. The Grampians National Park

Grampians National Park zit vol pracht en praal, het is niet mogelijk om maar één plek op te noemen. De uitkijkpunten zoals Boroka Lookout zijn spectaculair en vergeet ook niet langs de MacKenzie Falls te wandelen. Voor de sportieveling onder ons is de pittige wandeling naar de uit rotsen gevormde Pinnacle het zweet en de inspanning meer dan waard. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het nationale park.

        

4. De 12 Apostelen, Great Ocean Road

Wie kent ze niet? Misschien wel de populairste bezienswaardigheid langs de Great Ocean Road. De twaalf Apostelen, waar er nu nog maar acht van over zijn. De Apostelen zijn een collectie van machtige rotsformaties die voor de kust uit de zee steken. Via looppaden door het beschermde gebied bereik je uitkijkpunten waar vandaan de mooiste foto’s gemaakt kunnen worden. Houd er rekening mee dat je kapsel niet het beste zit op deze foto, het kan hier namelijk behoorlijk hard waaien. 

    

5. Great Barrier Reef

Niet alleen boven water, maar ook onderwater word je overdonderd door de natuurpracht. Het Great Barrier Reef is een wereldberoemd koraalrif en een natuurwonder die je gezien wilt hebben. Met meer dan 1.500 kleurrijke vissoorten en zoogdieren raak je niet uitgekeken. Zet een duikbril op, neem een camera mee voor onderwater en schiet de mooiste foto’s. Liever niet kopje onder? Je kunt ook kiezen voor een helikoptervlucht waarbij je de riffen van bovenaf bewonderd. Of stap in een boot met een glazen bodem.

6. Sydney Harbour en Opera House

Wie naar Australië gaat, moet en zal een foto met het Sydney Opera House hebben. Het iconische gebouw is een herkenning voor de stad en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wanneer je over de welbekende Harbour Bridge wandelt, heb je een prachtig uitzicht over de Sydney Harbour en het Opera house. Een perfect plaatje!

    

7. Lake McKenzie, Fraser Island

Fraser Island is in zijn geheel een groot natuurwonder. Dit grootste zandeiland ter wereld biedt unieke landschappen waar talloze prachtige plaatjes geschoten kunnen worden. Van zandduinen, tot rotsformaties, lange stranden en regenwoud; alles komt hier samen. Maar van alle plekjes op Fraser Island is Lake McKenzie een plek die je adem wegneemt. Het zand is zo wit als sneeuw en het water van het meer is kraakhelder en blauw. Echt een aanrader om te bezoeken!

8. Katherine Gorge

In het Nitmiluk National Park, in het hoge noorden van Australië, zijn door jarenlange erosie dertien kloven ontstaan, de Katherine Gorge. Het resultaat is een fantastisch gebied met hoge zandstenen kliffen, kraakhelder water en zelfs watervallen. Met een boot of kano vaar je door de diepe kloof en aanschouw je dit prachtige natuurgebied wat natuurlijk ook een fantastisch decor is voor je reisfoto’s. Je kunt er ook prachtige wandelingen maken met een panoramisch uitzicht over de kloven!

        

9. Daintree Rainforest en Cape Tribulation

Het oudste regenwoud ter wereld met een rijke verzameling aan unieke planten en diersoorten mag niet missen in dit overzicht. Er zijn oneindig veel fotogenieke plekjes in dit tropische noorden waar je jaloersmakende foto’s kan maken. Bij Alexandra Range Lookout heb je een panoramisch uitzicht over het regenwoud tot aan het Great Barrier Reef. Bij Emmagan Creek, een zwempoel omgeven door regenwoud en rotsen, vind je niet alleen een fotowaardig decor, maar kun je ook nog een duik nemen. Als je hier bent, vergeet niet de lange stranden van Cape Tribulation te bezoeken. De unieke plek waar het regenwoud en het Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. Via een houten promenade, overkapt door jungle, kun je het lange zandstrand bereiken. Prachtig!

    

10. Blue Mountains National Park

Zonder twijfel zijn de Blue Mountains een van de mooiste berggebieden van Australië. Het park dankt haar naam aan de vele eucalyptusbossen die door afscheiding van oliën zorgen voor een blauwe gloed in het berggebied. Je kunt hier genieten van panoramische uitzichten en mooie wandeltochten maken. Vergeet ook zeker geen foto te maken bij de beroemde “Three Sisters”.

Australië is vanaf begin juli bij ons te boeken. Voor meer tips of informatie over een vakantie naar Australië sta ik of mijn collega Melany voor je klaar. Neem contact met ons op.

 

Lisanne,

Van Verre