1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

In onze zomer naar Argentinië

Start van de reis in Buenos Aires. Een begeleide fietstocht is inclusief. Daarna naar Puerto Madryn, hét uitgangspunt om Península Valdés te bezoeken. Grote kans om walvissen, zeeleeuwen en zeevogels te zien. Naar Punta Tombo voor de pinguïns. Wijnproeven in Mendoza en daarna een selfdrive door het noorden. Gekleurde bergwanden en zoutvlaktes: een echt Andes-gevoel. De reis eindigt in Puerto Iguazú. Natuurlijk bezoekt u de watervallen, maar ook tijd om uit te rusten.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ideaal voor gezinnen
Deels op stap met een huurauto
Afsluiter: resort met zwembad
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Prijsindicatie vanaf € 3350,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: In onze zomer naar Argentinië

Dag 1    Aankomst Buenos Aires

Dag 2    Buenos Aires

Dag 3    Buenos Aires

Dag 4    Puerto Madryn

Dag 5    Puerto Madryn, Península Valdés

Dag 6    Puerto Madryn, Punta Tombo

Dag 7    Mendoza

Dag 8    Mendoza

Dag 9    Mendoza

Dag 10  Salta

Dag 11  Tilcara

Dag 12  Tilcara

Dag 13  Tilcara

Dag 14  Omgeving Salta

Dag 15  Omgeving Salta

Dag 16  Puerto Iguazú

Dag 17  Puerto Iguazú

Dag 18  Puerto Iguazú

Dag 19  Puerto Iguazú

Dag 20  Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Welkom in de stad van de tango en het voetbal

08576003-a060-4ae6-8ea2-323fd0c15ed9 26ef3409-850b-4498-a9d6-bb25fc553817

Bij aankomst staat uw transfer al klaar om u naar uw hotel te brengen.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief privé-transfer

Dag 2 Buenos Aires

Op de fiets langs street art en tango

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. U begint op de Plaza San Martin. Op eigen gelegenheid gaat u hier naar toe. U fietst via de hippe wijk Puerto Madero en langs de vrouwenbrug. U vervolgt de tocht langs street-art, muurschilderingen die oude, vervallen gebouwen een heel nieuw en vrolijk uiterlijk hebben verschaft naar de wijk La Boca. Bekend vanwege het voetbalstadion, waar zeker even gestopt wordt. Bij de kleurige huizen van Caminito heeft u de gelegenheid om zelf even rond te wandelen en een empanada te eten. De fietstocht eindigt bij de Plaza de Mayo met het regeringsgebouw Casa Rosada waar Evita op het balkon stond.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstocht met Nederlandssprekende begeleiding.

Tangoshow
Buenos Aires

Tangoshow

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u...

Dag 3 Buenos Aires

Op de grasmat waar Maradona stond

Argentinie-Buenos-Aires-4

In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga op eigen gelegenheid of boek een stadstour. Ga naar een tangoshow of misschien ziet u tangodansers op straat.

 

Een excursie naar het voetbalstadion van La Boca is vandaag inbegrepen.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, excursie naar het voetbalstadion.

Stadswandeling
Buenos Aires

Stadswandeling

U maakt een stadswandeling onder begeleiding van een Nederlandser gids, die al jarenlang in Buenos Aires woont...

Dag 4 Buenos Aires - Puerto Madryn

U wordt naar de luchthaven gebracht. Van Buenos Aires vliegt u naar Trelew. Dan wordt u in ongeveer anderhalf uur naar het hotel gebracht.

 

Puerto Madryn is een gezellige stad met een strand, een boulevard en veel restaurants aan de baai Golfo Nuevo. Het is dé toegangspoort tot het natuurreservaat Península Valdés. Dit schiereiland is uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco vanwege de rijke fauna. Pinguïns, zeeleeuwen, walvissen, orka’s en zeehonden worden hier vaak gesignaleerd (afhankelijk van het seizoen). Misschien onverwacht, maar ook aan land zijn diverse dieren te zien zoals guanaco’s (lama-achtigen), de mara (een haas die alleen in Patagonië leeft) en nandoes (familie van de struisvogel; een kleine variant). Zoek ’s avonds een gezellig restaurant; de specialiteit van deze streek is vis en zeevruchten.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, privé-transfer in Buenos Aires, gedeelde transfer vanaf Trelew, vlucht Buenos Aires-Trelew

Dag 5 Puerto Madryn

Op zoek naar wildlife op Península Valdés

164d9e69-b369-4dda-83a5-9ccbbe508075 Argentinie-Peninsula-Valdes-kleine-guanacos Argentinie-Peninsula-Valdes-Zeeleeuwen

Als u in Puerto Madryn verblijft is het een must om naar Península Valdés te gaan om dieren te spotten. Het schiereiland is vanwege de bijzondere dieren die u hier kunt zien door Unesco uitgeroepen tot Natuurwerelderfgoed. U gaat naar Istmo Ameghino, waar altijd veel vogels en zeeleeuwen te zien zijn. Er is eveneens een interessant bezoekerscentrum. Van veraf ruikt u al de vislucht die afkomt van het eten van de dieren. Er zijn enkele zoutvlaktes en op diverse plekken zijn zeeolifanten te zien. Bezoek de vuurtoren van Punta Norte en als het het goede seizoen is, maak dan zeker een boottocht om walvissen of orka’s te spotten. Er zijn walvissen van half juni tot half december; met de beste tijd van eind augustus tot half november. Soms ziet u dan tientallen dieren voorbijzwemmen. De boottocht vertrekt vanaf Puerto Pirámides. Oriënteert u zich niet alleen op de zeedieren, op het vasteland leven vossen, hazen, lama’s, guanaco’s, een soort struisvogels en gordeldieren.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt, excursie Península Valdés met vervoer, Engelssprekende gids, walvistour, toegang tot Península Valdés.

Een lunch is nog NIET inbegrepen.

Dag 6 Puerto Madryn

Deze dag is ter vrije besteding. Ga snorkelen met zeeleeuwen. Er zijn veel mensen uit Wales naar de omgeving van Puerto Madryn getrokken, proef een typische high tea bij hun nakomelingen. Bent u in de periode van september tot en met april hier, ga dan naar de pinguïns bij Punta Tombo.

 

Overnachting in Puerto Madryn.

Inclusief ontbijt

Snorkelen met zeeleeuwen
Puerto Madryn

Snorkelen met zeeleeuwen

Bij aankomst bij de duikschool, past u uw snorkelmasker en vinnen. De boot op voor een tochtje van ongeveer...

Dag 7 Puerto Madryn - Mendoza

Weer een heel ander gebied: wijn proeven!

Mendoza-wijngaard1_1_401854

U wordt bij uw hotel in Puerto Madryn opgehaald en naar de luchthaven in Trelew gebracht. U vliegt via Buenos Aires naar Mendoza. Daar staat ook weer een transfer naar uw hotel voor u klaar.

 

Mendoza is een grote, maar groene stad met veel parken en lommerrijke straten met aan weerszijden grote bomen. U bezoekt Mendoza vooral vanwege de omgeving. Er zijn talloze wijngaarden met bodega’s en de provincie is de belangrijkste wijnproducent van Argentinië. De stad zelf heeft een gezellige binnenstad met een voetgangerspromenade met veel terrassen, bars en restaurants. Er zijn niet veel bezienswaardigheden in de stad. Om een goede indruk te krijgen, is het mogelijk een rondje te maken met de open Hop on Hop Off bus. Leuker is het om naar de wijnregio Maipu en de Uco-vallei te gaan. Net een half uur buiten de stad. Huur een auto of een fiets en bezoek een aantal bodega’s of boek een excursie van een halve of een hele dag.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfers, vlucht Trelew- Mendoza

Dag 8 Mendoza

Paardrijden en asado met gaucho’s

Een transfer brengt u naar een boerderij in het wijngebied. Paarden staan al klaar en na een korte uitleg bent u helemaal klaar voor een buitenrit te paard door de natuur. Rijervaring is niet nodig. Langzaam lopen de paarden achter elkaar aan de heuvels in. U rijdt “western style”, wat wil zeggen dat u met één hand de teugels vasthoudt. De begeleiding is goed. Kijk om u heen terwijl u naar grotere hoogte gaat. In de vallei liggen wijngaarden. Er wordt op het hoogste punt even gestopt bij een uitkijkpunt en de gids neemt foto’s van u op het paard. Terug naar de boerderij, waar de gaucho’s het vuur al hebben opgestookt. Worst en stukken vlees en aardappels worden gegrilld. Een echte lunch of diner in Argentijnse gaucho-stijl. De rode Malbec wijn, waar deze regio bekend om is, staat ook al klaar.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, excursie paardrijden met asado met transfers, Engelssprekende begeleiding, paardrijtocht, barbecue

Argentijnse wijn proeven
Mendoza

Argentijnse wijn proeven

U bezoekt enkele bodega’s. U loopt een rondje langs de druivenstruiken en ziet hoe de wijn gemaakt wordt. Er...

Warmwaterbaden van Cacheuta
Mendoza

Warmwaterbaden van Cacheuta

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de voet van de Andes. Hotel & Spa Termas de Cacheuta is in de heuvels...

Dag 9 Mendoza

Vlak na Mendoza beginnen de hoge bergen van de Andes. De hoogste berg van het hele Amerikaanse continent met een piek die bijna de 7000 meter bereikt, ligt hier ook. Zo hoog komt u niet, maar u rijdt een flink stuk de bergen in. De natuur is adembenemend mooi, vooral de combinatie van bergen en meren bij Potrerillos is bijzonder. U bezoekt verder de vallei van Uspallata, de historische brug bij Picheuta en het skigebied van Penitentes. Hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan de Incabrug. Een oude stenen bouwsel waar ook hotsprings zijn. Ook het Aconcagua National Park bezoekt u tijdens deze excursie. Er worden diverse fotostops gemaakt onderweg. Vroeg in de avond bent u terug in Mendoza.

 

Overnachting in Mendoza.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, Engelssprekende begeleiding

Canopy Tour
Mendoza

Canopy Tour

Vliegend door de lucht de bergen rond Mendoza verkennen: dat kan tijdens de canopy tour. Stalen kabels lopen...

Dag 10 Mendoza - Salta

5e8f5590-478c-4f83-89e2-eff659c587b2 0f9f38f5-c0f5-4b34-9372-2c41c946442c c78662cb-eb83-416e-b909-028b5314c47a

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Salta. Bij aankomst heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Salta is de hoofdstad van de provincie met een half miljoen inwoners. Toch voelt het niet aan als een stad, maar als een koloniaal dorp, wanneer u in het oude centrum bent. Veel gekleurde huizen en gebouwen, sommige gerestaureerd, andere in enigszins vervallen staat. Het grote plein heeft aan alle kanten terrassen. Een must is een bezoek aan het archeologische museum de Alta Montaña. Hier wordt de mummie van een kindoffer van de Inca’s tentoongesteld. Neem de kabelbaan naar de top van de San Bernardo berg, wanneer u het San Bernardo klooster aan de voet heeft gezien. Drink een wijntje bij de wijnfiets van Wine&Bike op de top. Om u zelf helemaal onder te dompelen in het lokale leven gaat u ’s avonds naar één van de peña’s. Dit zijn een soort cafés waar gegeten en gedronken wordt en waar live muziek is.

 

Overnachting in Salta.

Inclusief ontbijt, gedeelde transfers, vlucht Mendoza-Salta

Citytour Salta
Salta

Citytour Salta

Als u het leuk vindt om wat meer te weten over Salta en omgeving dan is de citytour van een halve dag onder...

De trein naar de wolken
Salta

De trein naar de wolken

Klinkt dat niet idyllisch: een treinrit naar de wolken? Het is vaak letterlijk zo tijdens de rit met de Tren a...

Dag 11 Salta - Tilcara

ca. 205 km / 3 uur

U haalt uw huurauto voor de komende dagen op en reist vandaag van Salta naar Tilcara. Vooral het laatste deel van de weg na Jujuy is het landschap schitterend. De bergen worden hoger, de weg kronkelt mee de hoogte in. De kleuren van de bergen zijn opvallend. De ene berg heeft een kopergroene kleur, de andere is bruin, weer een ander rozerood.

 

Overnachting in Tilcara.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 12 Tilcara

Hiken naar de zevenkleurige berg

Argentinie-Tilcara-zevenkleurige-berg

Doe vandaag rustig aan en rijd een stukje terug naar Purmamarca, als u daar nog niet geweest bent. De route er naar toe is zeer fotogeniek. Overal ziet u gekleurde bergen. Onderweg even stoppen bij La Posta de Hornillos, een voormalige handelspost uit 1772. Of maak een wandeling naar de Garganta del Diablo, een kloof. De route is vier kilometer. En Tilcara is het begin van de kloof van Humahuaca. Rijdt verder de kloof in. Een mooie route naar Uquiá. De kloof ziet er uit als een brede vallei. Groen langs de rivierbedding en ruige bergen aan weerszijden. Het einddoel is Humahuaca. Bekijk hier zeker de cabildo, het gemeentehuis. Deze heeft een aparte architectuur. En als u nog niet geluncht heeft, zijn er voldoende restaurants in Humahuaca. Specialiteiten uit deze streek zijn geitenvlees, lama op diverse manieren bereid, gnocchi van Andes-aardappels en locro, een stoofpotje met vlees. Daarna rijdt u weer terug naar Tilcara.

 

Overnachting in Tilcara.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 13 Tilcara

Oogverblindend witte zoutvlaktes

Argentinie-Salinas-Grande-Zoutvlakte

De zoutvlaktes van Argentinië zijn iets minder indrukwekkend dan Uyuni, maar als u niet naar Bolivia gaat of er niet bent geweest, is een uitstapje naar de Salinas Grandes een aanrader. Op iets meer dan anderhalf uur rijden vanaf Tilcara liggen de grootste zoutmeren van Argentinië. De route ernaartoe is al een hele happening. U blijft maar stijgen, de weg kronkelt door de bergen. U passeert een pas van meer dan 4100 meter! Kijk onderweg of u vicuña’s (lama-achtigen) ziet. Het landschap is zeer imposant en u voelt zich echt klein. De ligging van de zoutmeren is ook hoog, tot ver boven de 3000 meter. U rijdt naar het bezoekerscentrum en boekt daar een tour over de zoutvlaktes. Zonnebril op tegen het oogverblindende wit, attributen mee om gekke foto’s te nemen (speelgoedbeestjes geven altijd leuke effecten met de foto’s) en een bijzondere dag op de zoutvlakte.

 

Overnachting in Tilcara.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 14 Tilcara - Salta

ca. 205 km / 3 uur

7df01d1d-4353-4ad4-965f-8c267c1300be bebdafe6-871f-4ed7-819a-58294bd6316e

U rijdt vandaag van Tilcara naar Salta. Delen van de route rijdt u door mooie natuur. Veel toeristen komen twee keer in Salta. Voor uw tweede verblijf adviseren wij om buiten de stad te verblijven. Er is een aantal hacienda’s en finca’s die tegenwoordig als hotel zijn ingericht. Een hacienda of finca is een oude hoeve met land eromheen. De hotels zijn vaak op zich al fotogeniek. U verblijft in de rust, buiten de stad. En de ervaring om op een hacienda of finca te slapen is een aanrader.

 

Overnachting buiten Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 15 Salta

Hacienda-verblijf buiten de stad

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting buiten Salta.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 16 Salta - Puerto Iguazú

Argentinie-Iguazu-brug-1

U rijdt van uw hotel naar de luchthaven. Daar levert u uw huurauto in en gaat aan boord van de vlucht naar Puerto Iguazú. In Puerto Iguazú wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

De wereldberoemde watervallen van Iguazú zijn indrukwekkend. Het zijn de breedste watervallen ter wereld. Over een lengte van drie kilometer storten 270 grotere en kleine watervallen zich naar beneden. De ligging is al even spectaculair: midden in het tropisch regenwoud. Als u de watervallen op zijn best wilt ervaren, bezoekt u zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant. De stad Puerto Iguazú ligt aan de Argentijnse kant van de watervallen en vormt een perfecte uitvalsbasis om de watervallen te bezoeken. Er zijn veel hotels, restaurants en winkels.

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, huurauto, vlucht Salta- Puerto Iguazú, privé transfer

Dag 17 Puerto Iguazú

Slenteren langs de tropische watervallen

In een internationale groep maakt u een dagexcursie naar de Argentijnse kant van de watervallen. De Iguazú watervallen zijn een Nationaal Park. Niet alleen de watervallen, maar ook de jungle eromheen is indrukwekkend. Het donderend geraas van het water wordt vermengd met vogelgeluiden. Er is een ingenieus systeem van wandelpaden aangelegd. Er zijn trappen en vlonderpaden. U ziet de watervallen van alle kanten; dan weer op ooghoogte, dan kijkt u tegen de immense hoogte op om vervolgens op de watervallen neer te kijken. U kunt heel dicht bij de watervallen komen. Dan ervaart u nog meer met welke enorme hoeveelheden en met hoeveel kracht het water naar beneden stort. Grote kans om onderweg neusberen en vlinders te zien. Doe goede wandelschoenen aan, want u loopt hier zomaar een paar uur rond. U bezoekt het Upper en het Lower circuit en wij garanderen: u blijft fotograferen. Met een treintje gaat u naar de Devils Throat (Garganta del Diablo). Reken erop dat u nat wordt!

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, Engelssprekende gids

Exclusief: entree

Trekking, abseilen en ziplinen
Puerto Iguazú

Trekking, abseilen en ziplinen

Na al de natuurpracht en het natuurgeweld toe aan een beetje actie? Ga met een truck naar de jungle net buiten...

Edelsteenmijn en Jezuïtische ruïne
Puerto Iguazú

Edelsteenmijn en Jezuïtische ruïne

U brengt een bezoek aan de edelsteenmijn Wanda en de ruïnes van het Jezuïtische klooster van San Ignacio. Met...

Dag 18 Puerto Iguazú

De breedste watervallen ter wereld

7ed797a2-ea1a-45ce-bcb2-a3e873668814 d49f48fa-c312-492c-84d8-cf68991dbb5c

Een excursie van een halve dag naar de Braziliaanse kant van de Iguazú watervallen. Evenals aan de Argentijnse zijde is er een Nationaal Park rond de watervallen gemaakt. Samen met de gids bezoekt u dit Foz do Iguaçu National Park. Er is een wandelpad van één kilometer waarvan u een goed uitzicht heeft op de 275 (!) watervallen. Omdat de meeste watervallen aan de Argentijnse kant liggen, heeft u juist vanaf de Braziliaanse kant een goed panoramisch overzicht. Combineer deze excursie met een bezoek aan de immens grote Itaipu Dam of aan het vogelpark (geef van tevoren aan ons door, als u één van beide combinaties wilt).

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt, excursie met transfers, Engelssprekende gids.

Exclusief: entree.

Dag 19 Puerto Iguazú

Relaxen aan de rand van het zwembad

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Puerto Iguazú.

Inclusief ontbijt

Trekking, abseilen en ziplinen
Puerto Iguazú

Trekking, abseilen en ziplinen

Na al de natuurpracht en het natuurgeweld toe aan een beetje actie? Ga met een truck naar de jungle net buiten...

Edelsteenmijn en Jezuïtische ruïne
Puerto Iguazú

Edelsteenmijn en Jezuïtische ruïne

U brengt een bezoek aan de edelsteenmijn Wanda en de ruïnes van het Jezuïtische klooster van San Ignacio. Met...

Dag 20 Vertrek Foz do Iguaçu

U wordt bij uw hotel in Puerto Iguazú opgehaald en naar de luchthaven aan de Braziliaanse kant (Foz do Iguaçu) gebracht. Helaas…. de vakantie zit er alweer op. Maar ongetwijfeld gaat u boordevol herinneringen en met talloze foto-herinneringen naar huis.

 

Inclusief ontbijt, privé transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen