1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bouwsteen Bruisend Buenos Aires

Buenos Aires is een stad met allure. Een enorme stad met 40 wijken. Wandel door de meest interessante: La Boca geeft u een Italiaans gevoel, San Telmo de bakermat van de tango, het Frans aandoende Recoleta, Palermo met de parken en het bruisende nachtleven. Onder begeleiding van een gids maakt u een fietstocht door de stad. Een bezoek aan een tangoshow mag u ook niet overslaan en is daarom al opgenomen in de reis.

Fietstocht door de stad
Bezoek tangoshow inclusief
Elegant hotel in wijk Palermo
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!

Reis van dag tot dag: Bruisend Buenos Aires

Dag 1     Aankomst Buenos Aires

Dag 2     Buenos Aires

Dag 3     Buenos Aires

Dag 4     Vertrek Buenos Aires

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Welkom in Argentinië!

Argentinie-Buenos-Aires-Theater Argentinie-Buenos-Aires-2 Argentinie-Buenos-Aires-3

U wordt opgehaald en naar uw hotel in Buenos Aires gebracht.

 

Buenos Aires is een enorme en bruisende stad. De stad van Evita Perón, de tango en de voetballer Maradona. Het beste overzicht krijgt u als u wijk voor wijk bekijkt. De leukste wijken zijn San Telmo, Microcentro, Palermo, La Boca en Retiro. Statige gebouwen treft u overal. U blijft fotograferen! San Telmo is een gezellige wijk met smalle straten geplaveid met keien, pleinen, terrassen, restaurants en op straat wordt de tango gedanst. Palermo is de leukste wijk om uit eten te gaan. Authentiek, gezellig en met veel bijzondere gebouwen en pleinen. La Boca is natuurlijk bekend om het voetbalstadion. Maar vergeet niet naar de Caminito te gaan. Talrijke kleurige huisjes, veel street-art en ook hier weer tangodansers op straat. Retiro is vooral bekend om de begraafplaats, met als bekendste graf dat van Evita Perón. Als u op eigen gelegenheid de stad wil ontdekken, dan is de Hop On Hop Off bus handig; deze rijdt langs alle bezienswaardigheden.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief privé-transfer

Dag 2 Buenos Aires

Fietsen langs La Boca

Bijna een must-do; de leukste excursie die er in Buenos Aires is: een fietstocht door de stad. Onder begeleiding van een Nederlander die al jaren in Buenos Aires woont, fietst u op ontspannen wijze door deze wereldstad. Het is meteen een geweldige introductie over het land met zijn historie, de huidige situatie van het land, over de relatie met Nederland, over de liefde voor voetbal, over het eten en wat u maar weten wilt. U begint op de Plaza San Martin. U fietst via de hippe wijk Puerto Madero en langs de vrouwenbrug. U vervolgt de tocht langs street-art, muurschilderingen die oude, vervallen gebouwen een heel nieuw en vrolijk uiterlijk hebben verschaft naar de wijk La Boca. Bekend vanwege het voetbalstadion, waar zeker even gestopt wordt. Bij de kleurige huizen van Caminito heeft u de gelegenheid om zelf even rond te wandelen en een empanada te eten. Ook San Telmo, de wijk die bekend is om de tango en de zondagsmarkt wordt doorkruist. De fietstocht eindigt bij de Plaza de Mayo met het regeringsgebouw Casa Rosada waar Evita op het balkon stond. Nog steeds protesteren op donderdag enkele “dwaze moeders” hier.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, fietstocht met fietshuur en Nederlandssprekende begeleiding.

Dag 3 Buenos Aires

Stad van de passievolle tango

f437ceba-67cc-49d9-bb2d-e400a4f01399

In totaal zijn er 40 wijken in de stad. Die bekijkt u niet even op één dag. Ga vandaag verder op ontdekkingstocht door de stad. Ga op eigen gelegenheid of boek een stadstour. Er zijn zowel stadswandelingen als fietstochten. Ga naar een tangoshow of misschien ziet u tangodansers op straat.

 

In het hart van de wijk San Telmo, bakermat van de tango, staat een oud gebouw. Op deze unieke locatie ziet u een onvergetelijke show met een klein tango-orkest. Het is redelijk kleinschalig. U begint met een keuzediner. De gerechten zijn een mix van Argentijnse specialiteiten en internationale gerechten. Natuurlijk ontbreekt een bijpassende Argentijnse wijn niet, deze is ook inbegrepen. Na het diner begint de show. Er is traditionele en moderne tango, maar ook muziek uit het noorden (de Andes) en een gaucho.

 

Overnachting in Buenos Aires.

Inclusief ontbijt, tangoshow

Argentijnse kookles
Buenos Aires

Argentijnse kookles

Verras uw vrienden thuis met een Argentijns diner na terugkomst in Nederland. In de gezellige wijk Palermo...

Dag 4 Vertrek Buenos Aires

Na het ontbijt reist u verder naar uw volgende bestemming.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën